Kakaowy pęczak z bananem, serkiem wiejskim i orzechami:
Składniki: (na porcje jak dla trzech niedźwiadków, jak na zdjęciu, albo dwie porządne :) ):
- 3/4 szklanki pęczaku
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody (niepełna)
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżka cukru
Kokosowo- klonowy pęczak
- moje odkrycie z wczoraj - Proporcje jak w przypadku kakaowego tylko mleko zastępujemy mleczkiem kokosowym, zamiast kakao dodajemy 2 łyżki wiórek kokosowych a zamiast cukru syrop klonowy - ok.1,5 łyżki - potem można jeszcze polać syropem po wierzchu, jeśli ktoś lubi bardzo słodkie :)
Swoją drogą nie wiem, dlaczego ostatnio pojawia się tu tyle kokosowych przepisów, prawdopodobnie jeśli tylko zrobię masło orzechowe proporcja odwróci się na jego korzyść :)
Smacznego!
Miseczka pełna pyszności i zdrowia ;)
OdpowiedzUsuńPysznosci :)
OdpowiedzUsuńo, tak pęczak jest pyszny na słodko! wygląda świetnie :)
OdpowiedzUsuń