Przyznam, że ja tylko zobaczyłam
TEN przepis, to wiedziałam, że muszę go wypróbować. Trochę pozmieniałam, pokombinowałam i wyszły genialne muffinki, mocno bananowe w środku, wilgotne i słodkie. Czekolady jest niewiele, jeśli ktoś chce, może ją zupełnie pominąć :)
Składniki (na 2 porcje - 8 muffinów):
- 80g mąki pełnoziarnistej
- 100g mleka
- 1 jajko
- 40g odżywki białkowej
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 banan (pokrojony na kawałki)
- gorzka czekolada do posypania
Nagrzewamy piekarnik do 170C. Wszystkie składniki oprócz czekolady mieszamy, przekładamy do foremek. Na wierzchu posypujemy rozdrobnioną czekoladą i pieczemy ok. 20 minut. Najlepiej smakują na ciepło z ulubioną kawą :)
Smacznego!
Mogę prosić o podanie kalorii ?
OdpowiedzUsuń