Nie wiem jak Wy, ale ja często zastanawiam się, czym uatrakcyjnić zwykłe posiłki - chociażby kanapki czy jogurt. Ostatnio w związku z tym wypróbowałam dwa nowe przepisy - pastę jajeczną z awokado i szczypiorkiem - idealna do razowego chleba, wafli ryżowych i w sumie chyba do wszystkiego :) i domową granolę z duuużą ilością bakalii, miodem i odżywką białkową (przepis w kolejnym poście) :)
Składniki:
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1/2 dojrzałego, obranego awokado
- szczypta soli
- pieprz
- szczypiorek
Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy na dość gładką pastę. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Przechowujemy w lodówce w zamkniętym słoiczku.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz