Wczorajsza gruszkowa owsianka - z żurawiną i słonecznikiem:
- 1 szklanka mleka
- 2 łyżki płatków owsianych górskich
- 2 łyżki otrębów owsianych
- pół gruszki pokrojonej w kostkę
- 1 łyżka żurawiny
- 1 łyżka słonecznika
- cynamon
Gruszka zapiekana z owsianką.
Dzisiejszej owsiance, a w zasadzie gruszce zapiekanej pod owsianką, niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia, bo została od razu pochłonięta :) Proporcje się nie zmieniają z wyjątkiem tego, że używamy ok. 3/4 szklanki mleka. Gruszkę (w całości) układamy na dnie naczynia, zalewamy ugotowaną owsianką i zapiekamy ok. 20-25min w 170C.
Smacznego!
i ta żurawina kwaskowata super przełamywała smak zapewne!
OdpowiedzUsuń