Fotograficzny skrót z dnia dzisiejszego. Niestety ostatniego z wolnych - chociaż tyle dobrego, że było pysznie :)
Przepis na crumble (2 porcje):
- 2 małe jabłka
- 1 gruszka
- cynamon
- 2 łyżki otrębów owsianych
- 1 łyżka cukru
- 0,5 łyżki masła
Gruszkę i jabłka kroimy w kostkę - nie musi być zbyt drobna, dosypujemy cynamon (około łyżeczki), mieszamy i wykładamy do kokilek. Z otrębów, cukru i masła zagniatamy kruszonkę, którą posypujemy owoce i wkładamy do piekarnika ( 180C) na 20 minut i otrzymujemy pyszny jesienny deser :)
Smacznego!
A tu jeszcze dowód na to, że chyba nie jestem taką najgorszą współlokatorką - stosik ricotta hotcakes :) (wybaczcie jakość zdjęć, ale ostatnio pogoda i oświetlenie mi nie sprzyjają :) )
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz