Kolejne zbiory porzeczek zakończone, tym razem czerwonych. Misja dżem porzeczkowo -rabarbarowy zakończona sukcesem! :)
A jako kolejna śniadaniowa propozycja: serniczek z musem malinowym na owsiano- bananowym spodzie :)
(na 2 porcje)
- 4 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki otrębów pszennych
- 1 banan
Wszystko razem mieszamy i wykładamy dwie kokilki, pieczemy w 190C ok 6 min. W tym czasie miksujemy:
- 1 jajko
- twaróg chudy (275g)
- 1 łyżka proszku budyniowego (u mnie śmietankowy)
- 1 płaska łyżka miodu
Wykładamy to na upieczony spód i pieczemy jeszcze ok 25 min. Na wierzch wykładamy zmiksowane maliny i gotowe. Smacznego!
Inspiracja z navynut.blogspot.com w nieco zmienionej wersji :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz