niedziela, 29 marca 2015

Pasta jajeczna z awokado i szczypiorkiem.

Nie wiem jak Wy, ale ja często zastanawiam się, czym uatrakcyjnić zwykłe posiłki - chociażby kanapki czy jogurt. Ostatnio w związku z tym wypróbowałam dwa nowe przepisy - pastę jajeczną z awokado i szczypiorkiem - idealna do razowego chleba, wafli ryżowych i w sumie chyba do wszystkiego :) i domową granolę z duuużą ilością bakalii, miodem i odżywką białkową (przepis w kolejnym poście) :)


 


Składniki:
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1/2 dojrzałego, obranego awokado
  • szczypta soli
  • pieprz
  • szczypiorek
Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy na dość gładką pastę. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Przechowujemy w lodówce w zamkniętym słoiczku.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz