Składniki (na 12 babeczek):
- 150g miękkiego masła
- 2 łyżki cukru
- 1/4 szklanki i 1 łyżka syropu klonowego
- 2 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka mąki
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- spora garść pokrojonych pekanów (można je troszkę obsypać mąką , wtedy nie powinny opadać w cieście :) )
- 150 ml śmietany kremówki
- 125g serka mascarpone
- 2 łyżki cukru pudru
- 12 pekanów
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Smarujemy kremem babeczki, na każdej układamy jednego orzecha. Najlepiej na noc wkładamy babeczki do lodówki.
Jestem pewna, że wszyscy będą zachwyceni :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz