Wracając do przepisu - dzisiaj muffinki o smaku masła orzechowego. Są dla mnie (i każdego miłośnika PB) chyba idealne - gdy zupełnie nie mam czasu mogłabym się żywić tylko masłem orzechowym i serkiem wiejskim :) Chrupiące z wierzchu, w środku dość zwarte ale jednak puszyste, polecam każdemu :D
Tutaj na zdjęcia załapały się również muffinki klonowe z pekanami :)
Składniki (na 12 babeczek):
- 150g miękkiego masła
- 0,5 szklanki cukru
- 2 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka mąki
- masło orzechowe - 2-3 łyżki
- 125g serka mascarpone
- 4 łyżki masła orzechowego
- ew. cukier/ sól (w zależności od tego jakiego smaku kremu oczekujecie :) )
Serek mascarpone miksujemy z masłem orzechowym, ew. dosalamy/ dosładzamy. Kremem dekorujemy babeczki, możemy je jeszcze posypać orzechami, czekoladą, według uznania. Najlepiej na noc wstawić do lodówki, albo po prostu schłodzić przez parę godzin przed podaniem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz