środa, 17 grudnia 2014

Kokosowa kasza manna z wiśniami.

Chyba mój ulubiony deser z dzieciństwa, no, może zaraz po budyniu :) Niestety, rzadko się pojawiał, może dlatego z taką niecierpliwością go wyczekiwałam. Ja przedstawiam go w wersji śniadaniowej - z wiórkami kokosowymi, otrębami owsianymi i wiśniami. Banalnie proste i do tego błyskawiczne w wykonaniu :) Może mało jesienno- zimowe śniadanie, ale mam wrażenie, że na tę porę roku każda ciepła miseczka jest mile widziana :)





Składniki (1 porcję):
  • 150ml mleka
  • 100ml wody
  • 2 łyżki kaszy mannej
  • 1 łyżka otrębów owsianych
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • + dżem, najlepiej własnoręcznej roboty :)
Wszystkie składniki oprócz dżemu gotujemy razem, do gęstej konsystencji. Warto często mieszać podczas gotowania, żeby nie powstały nam grudki z kaszy. Przekładamy do miseczki, wierzch dekorujemy dżemem :)

Smacznego!

1 komentarz: