Robi się coraz zimniej, więc powoli czas rozpocząć sezon na pomarańcze. Kaszkę przygotowałam wczoraj wieczorem i na noc wstawiłam do lodówki, dlatego zachowała taką ładną formę. Jest banalnie prosta w przygotowaniu, wystarczy Wam 15 min. wieczorem, żeby następnego dnia mieć pyszne śniadanie :)
Składniki ( na dwie porcje):
- 2 szklanki mleka
- 5 łyżek kaszy mannej
- 1 łyżka konfitury z pigwy
- pomarańcza
- ew. cukier
Smacznego!
a jak robiłaś konfiturę z pigwy?
OdpowiedzUsuńPigwę(ok 0,5kg) umyłam, obrałam i pokroiłam drobno, przełożyłam do garnka i zalałam wodą (ok. szklanki) dosypałam cukru (0,5 szkl), trochę soku z cytryny i gotowałam na małym ogniu aż owoce zmiękną i nabiorą bardziej "konfiturowej" konsystencji. :)
Usuńuwielbiam ten moment, kiedy wstaję rano, a śniadanie już na mnie czeka :) pychotka.
OdpowiedzUsuń