niedziela, 16 listopada 2014

Bananowy krem owsiany z pierniczkiem, żurawiną i pekanami.

Nie wiem dlaczego łudziłam się, że po tym kolokwium będzie luźniej. Ale na brak czasu najlepsze jest szybkie śniadanie - owsiany krem bananowy :)



(Niestety zdjęcia są dość słabej jakości- wczesne śniadania, gdy jest jeszcze szarawo im wybitnie nie sprzyjają :) )

Składniki na krem (1 porcja):
  • szklanka mleka
  • 2 łyżki otrębów owsianych
  • 1 łyżka płatków owsianych
  • pół rozgniecionego lub drobno pokrojonego banana
  • 1 łyżka żurawiny
  • ew. cynamon.
Wszystkie składniki razem gotujemy, aż do uzyskania gęstej konsystencji - krem najlepszy jest jeszcze ciepły, a to co znajdzie się na wierzchu zależy tylko od Was :)

Smacznego!

W sumie z tego całego braku czasu wczoraj zdążyłam nawet upiec pierniczki (za zdjęcia) i zagnieść ciasto na piernik staropolski (w końcu święta coraz bliżej), ale przepis pojawi się dopiero jak je ozdobię i doczekają się porządnych zdjęć :)

1 komentarz: