wtorek, 11 listopada 2014

Stek z sałatką z rukoli i crumble jabłkowo- gruszkowe pod owsianą kruszonką.

Fotograficzny skrót z dnia dzisiejszego. Niestety ostatniego z wolnych - chociaż tyle dobrego, że było pysznie :)






Przepis na crumble (2 porcje):
  • 2 małe jabłka
  • 1 gruszka
  • cynamon
  • 2 łyżki otrębów owsianych
  • 1 łyżka cukru
  • 0,5 łyżki masła
Gruszkę i jabłka kroimy w kostkę - nie musi być zbyt drobna, dosypujemy cynamon (około łyżeczki), mieszamy i wykładamy do kokilek. Z otrębów, cukru i masła zagniatamy kruszonkę, którą posypujemy owoce i wkładamy do piekarnika ( 180C) na 20 minut i otrzymujemy pyszny jesienny deser :)

Smacznego!

A tu jeszcze dowód na to, że chyba nie jestem taką najgorszą współlokatorką - stosik ricotta hotcakes :) (wybaczcie jakość zdjęć, ale ostatnio pogoda i oświetlenie mi nie sprzyjają :) )



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz