Swoją drogą wiosna nadchodzi, a u mnie króluje jesienna dynia... Przynajmniej kolorystycznie jest dość "ciepło". Ale spokojnie, zapasy już się kończą, szykuję miejsce na letnie owoce :)
Makro dla porcji ze zdjęcia (2 placki) - 195kcal, B:10,2g, T:6,8g, W:26.5g, Bł:3,7g
Składniki (na 6 sporych placuszków):
- 180g puree z dyni
- 2 jajka
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki zarodków pszennych
- 40g mąki pszennej
- 50g maślanki
- 40g wody
- 1 łyżeczka oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- łyżeczka cynamonu
- dowolne dodatki - u mnie serek wiejski, rukola, suszona żurawina i nasiona dyni
Smacznego!
świetne placuszki!
OdpowiedzUsuń